стерилизираща кухненска мивка, кран и друга стерилизация, се радвайте на здравословен живот.

- May 09, 2018-

Живите бактерии са навсякъде в нашата

живот. Понякога е чисто, но крие много бактерии. Това ни кара да обърнем внимание на проблема с бактериите. И така, къде е най-вероятно да бъдете заразени с бактерии? Отговорът е кухненски кран и мивки.

Съобщено е, че има повече от 500 000 бактерии в кухненските мивки, което е 1000 пъти средният брой бактерии в банята. Това е така, защото мивката е мокра и често съдържа боклук. Ако не може да бъде почистено навреме, микробите ще растат в скрити пропуски. Това означава, че съдовете, кухненските съдове и дори ръцете могат да бъдат замърсени. Следователно, боклукът в кухнята трябва да бъде изтощен във времето. Най-добре е да се излее в същия ден, за да се избегне разпространението на бактерии.

Миещите и кранчетата в кухнята се използват всеки ден, за да се намокрит и да се превърнат в идеално място за размножаване на микроби. Ако случайно докоснете кранчето с мръсна ръка или ако кранчето е замърсено с храна, като лошите навици на много хора, те обичат да измиват суровото месо директно с кран, пръскането се пръска. Зародишите върху суровото месо са най-често срещаните. В резултат на това бактериите ще се размножават на кранчето, в крайна сметка ще се образува биофилм, който ще се прикрепи към него, а микробната мембрана ще стане по-голяма и напукана, падаща върху храна и ястия и застрашаваща човешкото здраве.

Може да се види, че в кухнята има много невероятни бактерии, които сериозно засягат здравето на хората. Това изисква да стерилизираме кухненските кранчета и мивки. Методът на стерилизация е много прост. Най-малко веднъж седмично, разреден белина или дезинфектант се използва за почистване на мивката, кранчето и хладилния уплътнител. Кухненските отпадъци трябва да се източват в същия ден. Използвайте кухненски хартиени кърпи за сушене на съдове и ежеседмични съдове за миене два пъти с топла вода и дезинфектант