Кухненската мивка, бойлерите се стерилизират

- Nov 19, 2017-

Животът е пълен с бактерии и понякога е чист и крие много микроби. Трябва да се съсредоточи върху бактериите. И така, къде е най-доброто място да получите бактерии в живота си? Отговорът е кухненският кран и мивката.

В кухнята мивка се съобщава, че има повече от половин милион бактерии, 1000 пъти повече от броя на бактериите в банята. Това е така, защото мивката е влажна и често боклук, и ако тя не почисти бързо, микробите ще растат в скрита пукнатина. Това означава, че съдовете, кухненските консумативи и дори ръцете могат да бъдат замърсени. Поради това кухненските отпадъци трябва да се изхвърлят във времето, за предпочитане в същия ден, за да се избегне разпространението на бактерии.


Мивката в кухнята, кранчето се използва всеки ден, за да направи периферията влажна, да се превърне в идеалното място, където микробите се размножават. Ако случайно се срещне с мръсни ръце или биберони за замърсяване на храната, тъй като много лоши навици на хората, като водата, кранче директно зачервяване на сурово месо, пръскане на вода, бактерии е един от най-много на суровото месо. По този начин бактериите ще се размножават в кранчето и накрая ще образуват микробна мембрана, за да се прикрепят към него. Микробната мембрана ще се разпадне и падне върху храна и ястия, застрашавайки здравето на човека.


Може да се види, че кухненските бактерии са изненадващо големи, което може сериозно да засегне здравето на хората, което изисква да стерилизираме кухненския кран, мивката и т.н. Методът на стерилизация е прост, най-малко веднъж седмично разредителят или дезинфектантът се използва за почистване на мивката, кранчето и херметизиращия пръстен на хладилника, а кухненските отпадъци ще бъдат изпразнени в същия ден. Използвайте кухненска кърпа, за да изсушите съдовете и измийте съдовете два пъти седмично с гореща вода и дезинфектант.